Klassikere, der stadig kan fås

Trolde - forbyttede børn og næstekærlighed

Indskolingen

 

I dette forløb møder eleverne Selma Lagerlöfs fortælling Skiftingen, og de gør sig efterfølgende overvejelser over, hvordan man bør behandle andre. Derudover præsenteres flere fortællinger om Næstveds lokale trolde.

Tilmelding til projekt


Gummi T

Indskolingen

 

Her arbejder eleverne med animationsfilmen fra 2012 om Gummi Tarzan. Filmen tager afsæt i Ole Lund Kirkegaards kendte børnebog og danner udgangspunkt for arbejdet med temaerne mod, venskab og det at stå ved sig selv.

Tilmelding til projekt


Skiftingen - om at være elsket selv om man er anderledes

Mellemtrinnet

 

Der arbejdes her med temaer som ensomhed, mobning og det at føle sig udenfor. Temaerne belyses gennem læsning af Selma Lagerlöfs fortælling Skiftingen.

Tilmelding til projekt


Aluu! - Hej! Takuss! - Vi ses!

Mellemtrinnet

 

Hvordan fejrer man jul i Grønland og i Danmark? Og hvordan har centrale myter og fortællinger været med til at forme religion og kultur i de to lande? I projektet præsenteres eleverne bl.a. for forestillinger om skæbnetro og undergang versus opstandelse og evigt liv. Til projektet hører en tegneserie om Hans Egedes møde med Inuit, filmklip og billedmateriale.

Tilmelding til undervisningsmateriale


Ondskab

Udskolingen

 

Hvorfor er der ondskab i verden? Hvor kommer det onde fra? Og hvordan kan vi reagere, når vi møder ondskab? Disse spørgsmål belyses bl.a. gennem arbejde med Jan Gillous roman af samme navn samt ved at se filmatiseringen af bogen.

Tilmelding til projekt


Kristendommens historie

Udskolingen

 

Dette undervisningsforløb vil give eleverne et overblik over kristendommens udvikling fra at være en lille udløber af jødedommen til en verdensreligion med mange forskellige kirkesamfund. Der vil være flere historiske nedslag fx i vikingetid og omkring reformationen.

Tilmelding til projekt


Folkekirkens Skoletjeneste i Næstved,
Stationsvej 4 kld., 4171 Glumsø