Så syng da! Et møde med den danske salme 2022

3. - 5. klasse

 

Dette projekt tager udgangspunkt i den nye Højskolesangbog, der indeholder både gamle klassiske salmer og nye salmer og sange med nyskrevne melodier, og sætter fokus på fællessangen. Sang og musik rummer en fælles kulturarv. Sang og musik er med til at skabe fællesskab, ligesom det også kan være med til at stimulere den sproglige sans.

I dette projekt skal eleverne synge og arbejde med følgende fem salmer: Hil dig, Frelser og Forsoner, Op, al den ting, som Gud har gjort, Og Gud sang, Hold håbet op og Kære linedanser. De skal arbejde med salmernes indhold og tematik, såvel som med salmernes stemninger og de musikalske virkemidler, de rummer.

I 2020 udkom den 19. udgave af Højskolesangbogen. Siden den første gang udkom i 1894, har den spillet en væsentlig rolle i den danske sangtradition og har været med til at føre den danske sangskat og musikalske arv videre. Det var også i 2020, at fællessangen i Danmark fik en helt særlig betydning for mange mennesker – om end man måtte synge sammen hver for sig. Spøgsmålet er hvorfor? Hvorfor gør det godt at synge sammen? Hvad gør sang og musik ved mennesker? Det spørgsmål, som eleverne også vil blive præstenteret for i dette projekt og forhåbentlig selv kunne fornemme svaret på, når de synger og arbejder med salmerne.

Projektet afsluttes med, at alle tilmeldte klasse synger sammen i en af Næstveds kirker.

 

Fag: Kristendomskundskab og musik

Periode: Februar-marts 2022

Antal lektioner: 6-10

Tilmelding: Senest 1. september 2021

Tilmeldte lærere modtager:

Lærervejledning med baggrundsmateriale, konkrete undervisningsforslag samt tekster og noder

Hjemmeside med indspilninger af projektets salmer

Projekt-plakat

Tilbud om kirkebesøg med fælles sang

Tilbud om lærerkursus i Vartov den 17. november 2021 kl. 13-16 (læs mere her)

Tilmelding til projekt

Folkekirkens Skoletjeneste i Næstved, Stationsvej 4 kld. | 4171 Glumsø